DASK, Van'daki zorunlu deprem sigortalılara 112 milyon TL ödeme yaptı

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Van'da zorunlu deprem sigortası bulunan 6 bin 512 konut için toplamda 112 milyon TL ödeme yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2012 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurumun başkanı Selamet Yazıcı, "DASK'ın kuruluşundan beri bir depremde yaptığı en büyük hasar ödemesi Van için oldu." dedi.

Van depreminin birinci yıldönümünde şehri ziyaret eden DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, depremin ardından yürüttükleri faaliyetler ve hasar gören zorunlu deprem sigortalı konutlara yapılan ödemeler hakkında bilgi verdi. Van'da depremden önce zorunlu deprem sigortalı konut sayısının 7 bin 300, sigortalılık oranının yüzde 9 olduğunu belirten Yazıcı şunları ifade etti:

?DASK olarak depremden sonra bölgede zorunlu deprem sigortası poliçe üretimini durdurmadık. Dolayısıyla 23 Ekim'deki depremde konutu zarar görmeyen ev sahipleri sigorta yaptırabildiler. Bu sigortanın faydasını da 9 Kasım'da meydana gelen ikinci depremde gördüler. Kurumumuz iki depremin ardından zorunlu deprem sigortası bulunan konutların hasar incelemesini koşulların elverdiği ölçüde hızla yaparak 6 bin 512 konut için toplamda 112 milyon TL ödeme yaptı. DASK'ın kuruluşundan beri bir depremde yaptığı en büyük hasar ödemesi Van için oldu.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber